HOME PROGRAMMA INSCHRIJVEN ONDERWIJSINSTELLINGEN 2011 2009 2008 2007
terug naar overzicht workshops
Innovatie in de financiële en zakelijke sector

Amsterdam wil de komende jaren samen met de metropoolregio een brede innovatieagenda ontwikkelen. Een kernpunt van het Economic Development Board en één van de kennisvragen bij het bevorderen van de economische activiteiten in de stad luidt: hoe kan Amsterdam de innovatie in de financiële en zakelijke sector stimuleren? In de workshop zullen wetenschappers in samenwerking met de deelnemers uiteenzetten welke vormen ter versterking van het innovatieproces succesvol zijn gebleken en kunnen zijn, en welke niet. Tijdens de workshop staan innovatie, talentontwikkeling en samenwerking centraal.

Sprekers
dr. Wietze van der Aa (UvA)
Prof. dr. Tom Elfring (VU)
Annemieke Heeren (Amsterdamse Innovatie Motor)


dr. Wietze van der Aa
Universiteit van Amsterdam / Amsterdam Centre for Service Innovation

Profiel: Wietze van der Aa is directeur van het Amsterdam Centre for Service Innovation (AMSI). Het AMSI is een samenwerkingsverband tussen de UvA, de VU, de gemeente Amsterdam en het bedrijfsleven. Het instituut richt zich op nieuwe dienstenconcepten en businessmodellen in dienstverlenende sectoren en op procesmodellen om service-innovatie te managen. Ook onderzoekt AMSI groeistrategieën en internationale samenwerkingsverbanden tussen bedrijven uit verschillende sectoren zoals banken, verzekeringsmaatschappijen, en doet het research naar hoe de zorgsector en grootwinkelbedrijven zich effectief kunnen vernieuwen. Van der Aa’s onderzoeksinteresses liggen op het gebied van Strategic Innovation Management, diensteninnovatie en ondernemerschap.

Prof. dr. Tom Elfring
Vrije Universiteit / Strategic Management

Profiel: Tom Elfring is Professor Strategic Management aan de Vrije Universiteit. Zijn onderzoeksinteresses betreffen corporate entrepreneurship and venturing, networking in emerging organizations, en strategic entrepreneurship. Eerder was Elfring hoogleraar Innovatief Ondernemerschap aan de Wageningen University. Hij is bovendien medeoprichter van het EDAMBA (European Doctoral program Association in Management and Business Administration) en het EUDOKMA (European Doctoral school on Knowledge and Management), een consortium bestaande uit vele Europese onderzoeksinstituten, opgericht om onderzoek over en training in kennis en management te promoten. Zijn boek ‘Rethinking Strategy’ heeft de ERIM-award gewonnen.